Monday, February 1, 2010

Γερμανία: Άρση της απαγόρευσης του short-selling


Γερμανία: Άρση της απαγόρευσης του short-selling

Τέλος στη μερική απαγόρευση του short selling των χρηματοοικονομικών μετοχών έδωσε η Γερμανία, αποσύροντας το μέτρο που εφαρμόστηκε με σκοπό τον περιορισμό της μεταβλητότητας, όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία επικαλούμενα ανακοίνωση της αρμόδιας ομοσπονδιακής εποπτικής αρχής.

«Η κατάσταση στις χρηματαγορές έχει βελτιωθεί τόσο πολύ τους τελευταίους μήνες που η περαιτέρω διατήρηση του έκτακτου μέτρου, το οποίο εφάρμοσε η Bafin στο αποκορύφωμα της κρίσης, δεν είναι πλέον απαραίτητη», ανέφερε η εποπτική χρηματιστηριακή αρχή σε ανακοίνωσή της.

«Ωστόσο, η Bafin παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις στις χρηματαγορές και στην περίπτωση νέας επιδείνωσης των συνθηκών θα προχωρήσει στην εφαρμογή νέων περιορισμών του short-selling», προσθέτει η Bafin.

Η απαγόρευση αφορούσε το εξαιρετικά υψηλού κινδύνου είδος συναλλαγών που ονομάζεται «naked short selling», όπου ο trader πουλάει μετοχές που δεν έχει ακόμη δανειστεί. Σημειώνεται ότι η Bafin έχει επεκτείνει την απαγόρευση τρεις φορές από τον Σεπτέμβριο του 2008 όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά.

capital.gr

No comments:

Share |