Monday, February 1, 2010

Κοντά στην εξαγορά του δείκτη Dow Jones το CME

Κοντά στην εξαγορά του δείκτη Dow Jones το CME


Ο αμερικανικός όμιλος διαχείρισης του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων του Σικάγου, CME, προβάλλει ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για την εξαγορά του ιστορικού αμερικανικού δείκτη Dow Jones [.DJI] και άλλων δραστηριοτήτων, που ελέγχονται από τη News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται εδώ και καιρό σε συνομιλίες για τις δραστηριότητες χρηματιστηριακών δεικτών της Dow Jones & Co, μονάδας τoυ ομίλου του Μέρντοχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal (η οποία επίσης ανήκει στον όμιλο News Corp. οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο, με ορισμένους μάλιστα να εκτιμούν ότι οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να ανακοινώσουν μία συμφωνία εντός της εβδομάδας.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με την WSJ η News Corp πιέζει για καλύτερους όρους και κυρίως για ένα υψηλότερο αντίτιμο κοντά στα 700 εκατ. δολάρια. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί τελικά συμφωνία προκειμένου να περάσουν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες στα χέρια του CME Group, που έχει ισχυρότατη παρουσία στις συναλλαγές εμπορευμάτων, προθεσμιακών συμβολαίων και οψιόν.

Πιθανότητες -έστω και μικρότερες- για την εξαγορά διατηρεί και η MSCI Inc, η οποία φέρεται επίσης να βρίσκεται εδώ και μήνες σε επαφή με τη News Corp. Εκπρόσωποι και των τριών επιχειρήσεων αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

naftemporiki

No comments:

Share |