Monday, February 1, 2010

Κερδισμένες οι HSBC, Santander στα ενυπόθηκα δάνεια

Κερδισμένες οι HSBC, Santander στα ενυπόθηκα δάνεια


Η HSBC Holdings Plc και η Banco Santander SA είναι μεταξύ των τραπεζών που κέρδισαν μερίδιο αγοράς στην αγορά ενυπόθηκων τίτλων, την ώρα που οι μεγαλύτερες στεγαστικές τράπεζες τη Βρετανία κατέγραψαν τη μεγαλύτερη συρρίκνωση του δανεισμού μετά το 1987.

H HSBC και η Santander, ωστόσο, δήλωσαν και οι δύο ότι το περσινό έτος παρατηρήθηκε αύξηση των στεγαστικών δανείων που εκταμίευσαν, παρότι ο δανεισμός ως σύνολο συρρικνώθηκε.

Η Abbey National –τμήμα της Santander– ανέφερε αύξηση του μεριδίου αγοράς της κατά 20,5% το τρίτο τρίμηνο του 2009, από 12,5% το περασμένο έτος. Διεύρυνση του μεριδίου αγοράς ανακοίνωσε και η HSBC, κατά 9,9% το τρίτο τρίμηνο, από 4,5% το πρώτο εξάμηνο του 2008.

«Οι στεγαστικές τράπεζες ενδεχομένως να δυσκολευτούν να ανακτήσουν το μερίδιο αγοράς που έχασαν τους τελευταίους μήνες», επισημαίνει ο Κρις Άμνετ, καθηγητής του King’s College London.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Ένωσης Στεγαστικών Τραπεζών της Βρετανίας, οι τράπεζες ανέφεραν ότι οι υποχρεώσεις που αποπληρώθηκαν έναντι ενυπόθηκων δανείων δεν ξεπέρασαν τα 7,4 δισ. λίρες το 2009, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από τότε που άρχισαν να υπολογίζονται τα αντίστοιχα μεγέθη.

naftemporiki

No comments:

Share |