Friday, February 19, 2010

S&P: Υποβαθμίζει σε "ΑΑ" τιτλοποιήσεις ελληνικών ομολόγων - Προειδοποιεί η Moody΄s


S&P: Υποβαθμίζει σε "ΑΑ" τιτλοποιήσεις ελληνικών ομολόγων - Προειδοποιεί η Moody΄s

Σε “ΑΑ” υποβαθμίζει ο οίκος Standard&Poor’s την Παρασκευή το σύνολο των τιτλοποιήσεων ελληνικών ομολόγων που έως τώρα έφεραν αξιολόγηση “AAA”, ενώ διατηρεί αμετάβλητη την αξιολόγηση για όσες τιτλοποιήσεις έφεραν αξιολόγηση χαμηλότερη του “AAA”.

"Αναθεωρούμε την θέση μας για το πώς ο κρατικός κίνδυνος της Ελλάδας μπορεί να επηρεάσει τις αξιολογήσεις ελληνικών τιτλοποιημένων ομολόγων. Η άποψή μας είναι ότι η ελληνική οικονομία ενδέχεται να αναπτυχθεί πολύ πιο αργά, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Επίσης, πιστεύουμε ότι η ύφεση στην Ελλάδα είναι πιθανό να επιδεινωθεί έως τον επόμενο χρόνο. Κατά την άποψή μας, οι εν λόγω παράγοντες των κρατικών κινδύνων θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερες πιέσεις στις χρηματικές ροές των συγκεκριμένων τιτλοποιήσεων", αναφέρει ο οίκος.

"Εκτιμούμε ότι τα τρέχοντα επίπεδα των κρατικών κινδύνων της Ελλάδας δεν αντιστοιχούν πλέον στις αξιολογήσεις ‘ΑΑΑ’ που δόθηκαν σε συγκεκριμένα είδη ελληνικών τιτλοποιήσεων", αναφέρει χαρακτηριστικά.

source: capital.gr

No comments:

Share |