Friday, February 19, 2010

Ευρωζώνη: Αμετάβλητος ο PMI το Φεβρουάριο


Ευρωζώνη: Αμετάβλητος ο PMI το Φεβρουάριο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Για έβδομο διαδοχικό μήνα ενισχύθηκε το Φεβρουάριο η παραγωγή του ιδιωτικού τομέα της Ευρωζώνης, με την ανάπτυξη της μεταποίησης να υπερβαίνει εκείνη του τομέα υπηρεσιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία του δείκτη PMI, μέτρο που στηρίζεται στο 85% περίπου των απαντήσεων ιδιωτικών εταιρειών, παρέμεινε αμετάβλητος από τον Ιανουάριο στις 53,7 μονάδες.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι ο σύνθετος δείκτης θα υποχωρούσε στις 53,4 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Σημειώνεται πως το μέγεθος άνω των 50 μονάδων υποδηλώνει ανάπτυξη του κλάδου, ενώ εκείνο κάτω από τις 50 συρρίκνωση.

Παράλληλα, η έρευνα έδειξε πως ο μεταποιητικός PMI ενισχύθηκε περισσότερο των εκτιμήσεων στις 54,1 μονάδες το Φεβρουάριο από 52,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007. Αντίθετα, ο δείκτης στον τομέα των υπηρεσιών εμφάνισε απρόσμενη κάμψη στις 52 μονάδες από τις 52,5 τον Ιανουάριο.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο μεταποιητικός PMI να διαμορφωθεί στις 52,6 μονάδες και ο δείκτης υπηρεσιών να παραμείνει αμετάβλητος.

source: capital.gr

No comments:

Share |