Friday, February 19, 2010

Πτώση 2,1% στο Τόκιο


Πτώση 2,1% στο Τόκιο


Με απώλειες 2,1% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, εξαιτίας του πλήγματος που δέχθηκαν οι μετοχές των φυσικών πόρων –όπως η Mitsui & Co– μετά την αύξηση του επιτοκίου προεξόφλησης της Fed που επέφερε κλυδωνισμούς στις τιμές των εμπορευμάτων.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν και τον κλάδο των ακινήτων, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας Davinci Holdings ότι οι υποχρεώσεις της ξεπερνούν τις απαιτήσεις της, σε μια ένδειξη του υψηλού κινδύνου που εμπεριέχει ο κλάδος. Απώλειες κατέγραψε και η Mizuho Financial μετά την υποβάθμισή της από μία χρηματιστηριακή.

Η αύξηση του επιτοκίου προεξόφλησης από τη Fed οδήγησε στην ανατίμηση του δολαρίου έναντι του γεν στα υψηλά μηνός, γεγονός που έδωσε αρχικά ώθηση στους εξαγωγείς. Στην πορεία της συνεδρίασης, ωστόσο, έχασαν έδαφος εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών για την αντίδραση των ξένων αγορών στην απόφαση της Fed.

Ο Nikkei [.N225] έκλεισε σήμερα στις 10.123,58 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε μικρότερες απώλειες, της τάξης του 1,7%, κλείνοντας στις 889,08 μονάδες.

source: naftemporiki

No comments:

Share |