Thursday, February 11, 2010

Renault: Ετήσιες ζημίες 3,1 δισ. ευρώ


Renault: Ετήσιες ζημίες 3,1 δισ. ευρώ


Τις πρώτες ετήσιες ζημίες της σε διάστημα 13 ετών ανακοίνωσε η Renault ενώ προέβλεψε πως η ζήτηση αυτοκινήτων στην Ευρώπη θα μειωθεί φέτος κατά 10% καθώς οι κυβερνήσεις αποσύρουν σταδιακά τα κίνητρα για αγορές.

Ειδικότερα, η Νο2 αυτοκινητοβιομηχανία στη Γαλλία εμφάνισε καθαρές ζημίες 3,1 δισ. ευρώ έναντι κερδών 571 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερες ζημίες της τάξης των 2,6 δισ. ευρώ. Τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 11% στα 33,7 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης λειτουργικές ζημίες 396 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 326 εκατ. ευρώ κατά την περυσινή χρήση. Σημειώνεται ότι οι λειτουργικές ζημίες στη μονάδα αυτοκινήτων διευρύνθηκαν στα 915 εκατ. ευρώ από 174 εκατ. ευρώ.

«Η τιμολόγηση θα συνεχίσει να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Renault Κάρλος Γκοσν. «Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μείωση δαπανών. Το 2010 θα είναι πολύ δύσκολο για όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων όσον αφορά στις τιμές.»

Οι μετοχές της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Παρισιού έχουν σχεδόν διπλασιαστεί το τελευταίο 12μηνο, έναντι πτώσης 17% που έχει σημειώσει ο δείκτης Bloomberg European Auto Manufacturers.

naftemporiki

No comments:

Share |