Thursday, February 11, 2010

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για το ευρώ


Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για το ευρώ

Στη μείωση του στόχου για το ευρώ προχώρησε η Goldman Sachs αναφέροντας ότι οι ανησυχίες για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας υπονομεύουν το κλίμα στην περιοχή και αυξάνουν «για πάντα» το ρίσκο διακράτησης του νομίσματος, όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία.

Ο οίκος, με σημερινή του έκθεση, μείωσε το στόχο τριών μηνών για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου στα 1,45 δολάρια, από 1,55 δολάρια. Επίσης η Goldman αναβάθμισε τις προβλέψεις τριών μηνών για το γεν στα 92 γεν/δολ. από 98 γεν/δολ., τονίζοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη με κινητήρια δύναμη τις εξαγωγές μειώνει την «αναγκαιότητα» αποδυνάμωσης του ιαπωνικού νομίσματος.

«Η εν λόγω κρίση στην Ευρωζώνη - ίσως η χειρότερη από την εποχή που υιοθετήθηκε το ευρώ – έχει για μία ακόμη φορά αποκαλύψει τα προβλήματα στη συνεργασία για τη δημοσιονομική πολιτική στο πλαίσιο μίας νομισματικής ένωσης», σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου. «Η πληθώρα των προβλημάτων που προέκυψαν ενδεχομένως δικαιολογεί το μόνιμο υψηλότερο premium κινδύνου των επενδύσεων στην Ευρωζώνη αλλά και στο ευρώ».

Το ευρώ σημειώνει σήμερα οριακή άνοδο έναντι του δολαρίου, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην άτυπη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να γίνει λόγος για το σχέδιο παροχής στήριξης προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα το ευρώ ενισχύεται κατά 0,03% στα 1,3742 δολάρια, ενώ έναντι του γεν υποχωρεί σε ποσοστό 0,18% στα 123,28 γεν. Έναντι της στερλίνας το ευρώ σημειώνει κέρδη καθώς διαπραγματεύεται στις 0,8812 λίρες με άνοδο 0,05%.

capital.gr

No comments:

Share |