Tuesday, January 26, 2010

Moody’s: H Ελλάδα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο της υποβάθμισης


Moody’s: H Ελλάδα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο της υποβάθμισης

Η έκδοση του ομολόγου χτες δε μειώνει τον κίνδυνο και άλλης υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης για την Ελλάδα καθώς η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το σχέδιο της για μείωση του ελλείμματος, αναφέρει η Moody’s Investor Service, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Σε μια αξιολόγηση, κοιτάζουμε και την χρηματοδότηση του χρέους αλλά πάντα πιστεύαμε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση,» δήλωσε σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο η Sarah Carlson, ανώτερο στέλεχος του οίκου.

«Η άποψή μας δε έχει αλλάξει ως αποτέλεσμα της έκδοσης. Ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ για την εφαρμογή του σχεδίου της κυβέρνησης, και έτσι θα το παρακολουθούμε στενά,» υπογράμμισε η Carlson.

«Κοιτάζουμε τα μέτρα στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης ως πακέτο…δεν θέτουμε συγκεκριμένες προθεσμίες,» συμπλήρωσε.

Fitch για Ελλάδα: Με "επιθετικές" προσπάθειες η μείωση του ελλείμματος

Χρειάζονται ακόμη «επιθετικές» προσπάθειες προκειμένου να καταφέρει η Ελλάδα να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της, σύμφωνα με δηλώσεις του David Riley της Fitch Ratings στο πρακτορείο Reuters.

Με αφορμή τη χθεσινή έκδοση κοινοπρακτικού ομολόγου από το ελληνικό Δημόσιο, ο Riley σχολίασε ότι «πιθανότατα η εποχή του εξαιρετικά χαμηλού κόστους δανεισμού έφτασε ή φτάνει στο τέλος της».

«Προφανώς στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό το τέλος έρχεται με δραματικό τρόπο», προσέθεσε ο ίδιος, ενώ αναφερόμενος στην Ιρλανδία σημείωσε ότι «αν και η βρέθηκε υπό πίεση μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησής της από το επίπεδο ‘ΑΑΑ’, η χώρα έδειξε τη δέσμευσή της να λάβει σκληρές αποφάσεις» της οποίες η Fitch θεωρεί «αξιόπιστες».

capital.gr

No comments:

Share |