Tuesday, January 26, 2010

Οι πλουσιότεροι Έλληνες της Βρετανίας


Οι πλουσιότεροι Έλληνες της Βρετανίας

Αρκετοί Έλληνες και Κύπριοι συγκαταλέγονται για μια ακόμη φορά μέσα στους πλουσιότερους «Βρετανούς», από τους οποίους οι πέντε πλουσότεροι είναι 3 Έλληνες και 2 Κύπριοι.

Στην πρώτη θέση φιγουράρει ο κ. Άλκης Δαυίδ, με περιουσία που εκτιμάται στο 1,2 δις. στερλίνες. Ο κ. Δαυίδ είναι ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης. Στις επιχειρήσεις του συγκαταλέγονται η διαδικτυακή πύλη «Film On», η οποία είναι επιχείρηση Video-on demand, εταιρία παραγγής κινηματογραφικών ταινιών «111 pictures» ενώ είναι ιδιοκτήτης και του μεγαλύτερου πρακτορείου μοντέλων της Μ. Bρετανίας, «Independent Models».

Δεύτερος, με περιουσία 750 εκατ. στερλινών είναι ο κ. Φίλιππος Νιάρχος, τρίτη η οικογένεια Χατζηιωάννου, με επικεφαλής το Στέλιο Χατζηιωάννου, με περιουσία 564 εκατ. στερλίνες. Υπενθυμιζεται ότι ο κ. Χατζηιωάννου έχει ιδρύσει την Easygroup, η οποία έχει σημαντικά μερίδια στην Easyjet, easyvan, easycruise και easy pizza.

Tέταρτος στη λίστα φέρεται ο κ. Μιχάλης Κωνσταντίνου Λεμός, με περιουσία 550 εκατ. στερλίνες, γιος του κορυφαίου Έλληνα εφοπλιστή, Κωνσταντίνου Λεμού. Πέμπτος, με περιουσία 425 εκατ. στερλίνες βρίσκεται ο κ. Χρ. Λάζαρης ο οποίος διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία.

reporter.gr

No comments:

Share |