Thursday, January 14, 2010

Πτώση για το αργό


Πτώση για το αργό

Με απώλειες έκλεισε σήμερα η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η πτώση των λιανικών πωλήσεων και η άνοδος των αιτήσεων ανεργίας δημιούργησαν αρνητικές προσδοκίες για την πορεία της ζήτησης του «μαύρου χρυσού»
Ειδικότερα, η τιμή του αργού για τα συμβόλαια Φεβρουαρίου έκλεισε πτωτικά κατά 26 cents στα 79,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά σημείωνε κέρδη της τάξεως του 0,9%. Τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent υποχώρησε κατά 0,4% στα 77,98 δολάρια.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 11.000 στις 444.000 την εβδομάδα που έληξε στις 9 Ιανουαρίου. Ωστόσο, ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων μειώθηκε στις 440.750 από 449.750, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας.

Επιπλέον, πτώση 0,3% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ κατά το μήνα Δεκέμβριο, καθώς οι καταναλωτές εμφανίστηκαν συγκρατημένοι στις αγορές τους κατά την εορταστική περίοδο, ανατρέποντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,5%.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας άνοδο των πωλήσεων κατά 1,8% έναντι αύξησης 1,3% που είχε αναφερθεί αρχικά. Εξαιρουμένων των στοιχείων για τις πωλήσεις αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,2% τον Δεκέμβριο.

reporter.gr

No comments:

Share |