Thursday, January 14, 2010

Μπόνους στην... αυτοκριτική


Μπόνους στην... αυτοκριτική


Οι τραπεζίτες της Wall Street παραδέχθηκαν χθες ενώπιον εξεταστικής επιτροπής του Κογκρέσου ότι υποτίμησαν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους και προχώρησαν σε εσφαλμένες αποφάσεις, υπεραμύνθηκαν ωστόσο της πρακτικής των παχυλών μπόνους.

«Κατανοούμε απόλυτα την οργή των πολιτών και είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια που λάβαμε με χρήματα των φορολογουμένων», δήλωσε ο πρόεδρος της Bank of America Μπράιαν Μόνιχαν.

Γνωστοποίησε, ωστόσο, ότι τα ποσά που θα διατεθούν φέτος για μπόνους θα είναι υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αν και μικρότερα σε σχέση με την προ της κρίσης περίοδο.

«Η κρίση ήταν ένα καμπανάκι αφύπνισης για εμάς», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Morgan Stanley Τζον Μακ, υποστηρίζοντας ότι οι πρακτικές μπόνους που ακολουθεί σήμερα η τράπεζα δεν ενθαρρύνουν το «υπέρμετρο ρίσκο».

Από την πλευρά του ο Τζέιμς Ντίμον, διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase & Co., σημείωσε ότι έχουν ήδη γίνει μεγάλες περικοπές στις απολαβές των στελεχών και πρόσθεσε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να προσελκύει «με υπεύθυνο τρόπο» νέα στελέχη.

naftemporiki

No comments:

Share |