Thursday, January 14, 2010

Στα ύψη τα κέρδη της Posco

Στα ύψη τα κέρδη της Posco

Τα καθαρά κέρδη της νοτιοκορεάτικης εταιρείας αυξήθηκαν κατά 77% στα 1,28 τρισ. γουόν (1,1 δισ. δολ.) στο τρίμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Τα υψηλότερα κέρδη των τελευταίων έξι τριμήνων εμφάνισε η Posco, η πιο προσοδοφόρα χαλυβουργία της Ασίας, ενώ προέβλεψε ότι οι κεφαλαιουχικές της δαπάνες θα εκτιναχθούν φέτος σε επίπεδα – ρεκόρ καθώς ανακάμπτει η ζήτηση.

Τα καθαρά κέρδη της νοτιοκορεάτικης εταιρείας αυξήθηκαν κατά 77% στα 1,28 τρισ. γουόν (1,1 δισ. δολ.) στο τρίμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,59 τρισ. γουόν, σημειώνοντας άνοδο 14%, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 12% στα 7,29 τρισ. γουόν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, οι δαπάνες θα ανέλθουν φέτος στα 9,3 τρισ. γουόν ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 9,3%. Εντωμεταξύ, η Posco σχεδιάζει να δαπανήσει περί τα 30 δισ. δολάρια για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ινδία, την Ινδονησία και το Βιετνάμ.

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Ένωσης Χαλυβουργιών, η παγκόσμια αγορά χάλυβα έχει ήδη φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα και θα αναπτυχθεί κατά 9,2% το 2010 χάρη στην ανάκαμψη της ζήτησης στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

«Η Posco κατάφερε να ανακάμψει ταχύτερα από όλους στην αγορά», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Αντιμετωπίσαμε την κρίση περικόπτοντας την παραγωγή μόλις κατά 20% το πρώτο εξάμηνο, τη στιγμή που οι διεθνείς ανταγωνιστές μας χρειάστηκε να τη μειώσουν περισσότερο από 40%», τονίζει η Posco.

naftemporiki

No comments:

Share |