Thursday, January 14, 2010

Λονδίνο: Ακριβότερο από τη Ν. Υόρκη μετά την αύξηση φόρου


Λονδίνο: Ακριβότερο από τη Ν. Υόρκη μετά την αύξηση φόρου


Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αυξήσει το φόρο για τα μεγάλα εισοδήματα καθιστά όσους ζουν στο Λονδίνο και κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. λίρες το χρόνο, σε χειρότερη οικονομική θέση σε σύγκριση με τα υπόλοιπα χρηματοοικονομικά κέντρα του κόσμου.

«Ο κόσμος νιώθει απογοητευμένος», σχολίασε ο Nick Bacon, αναλυτής φορολογικών θεμάτων της KPMG στο Λονδίνο. «Πίστευαν ότι η Μ. Βρετανία θα είναι πάντα μία φορολογικά φιλική χώρα».

Η βρετανική κυβέρνηση θα αυξήσει το φόρο των μεγάλων εισοδημάτων στο 50% τον Απρίλιο καθιστώντας το Λονδίνο πιο ακριβό από τη Νέα Υόρκη ή το Χονγκ Κονγκ, για όσους κερδίζουν 1 εκατ. λίρες το χρόνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της KPMG.

Για παράδειγμα, ένα τραπεζικό στέλεχος στο Λονδίνο, για τα συγκεκριμένα εισοδήματα, θα καταβάλει 491.278 λίρες φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές καλύψεις από τον Απρίλιο, τρεις φορές περισσότερα από το Χονγκ Κονγκ και 58.500 λίρες περισσότερα από τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η αύξηση του φόρου εισοδήματος στο 50% από 40% για εισοδήματα άνω των 150.000 λιρών θα κοστίσει 87.588 λίρες επιπλέον φόρων για όσους κερδίζουν 1 εκατ. λίρες, εκτιμά η KPMG.

capital.gr

No comments:

Share |