Friday, December 18, 2009

GM: Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για την Saab


GM: Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για την Saab


Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι συνομιλίες της General Motors για την πώληση της θυγατρικής Saab AB όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, επισημαίνοντας ότι θα ξεκινήσει τη σταδιακή κατάργηση των λειτουργιών της σουηδικής εταιρείας.

"Παρά τις προσπάθειες, έχει καταστεί απολύτως σαφές ότι ο οικονομικός και νομικός έλεγχος για την ολοκλήρωση της πολύπλοκης αυτής συναλλαγής δεν γίνεται να εκτελεστεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Προκειμένου να συνεχίσει τις δραστηριότητες της η Saab χρειαζόταν άμεση λύση", δήλωσε ο επικεφαλής της GM Europe, Nick Reilly.

Μετά την απόσυρση της σουηδικής Koenigsegg Group AB τον περασμένο μήνα, η GM ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την ολλανδική Spyker Cars αναφορικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς της Saab.

Η GM επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια "του οικονομικού ελέγχου προέκυψαν ορισμένα ζητήματα τα οποία δεν μπορούν να επιλυθούν". Σε αυτό το πλαίσιο, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει με οργανωμένο τρόπο την κατάργηση δραστηριοτήτων στη Saab.

Ο Reilly διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν πρόκειται για "πτώχευση ή αναγκαστική διαδικασία εκκαθάρισης". Επισήμανε ότι η Saab αναμένεται να "αποπληρώσει τα χρέη, συμπεριλαμβανόμενων των πληρωμών προς τους προμηθευτές, και να καταργήσει σταδιακά τα κανάλια παραγωγής και διανομής με οργανωμένο τρόπο".

capital.gr

No comments:

Share |