Friday, December 18, 2009

Προβλήματα στις συγκοινωνίες από τις χιονοπτώσεις σε Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο

Προβλήματα στις συγκοινωνίες από τις χιονοπτώσεις σε Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο


Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, κυρίως στην Αγγλία, τη Γαλλία και το Βέλγιο, προκάλεσαν οι ισχυρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες, την ώρα που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέα επιδείνωση του καιρού.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα νοτιοανατολικά και τα βορειοδυτικά της Αγγλίας, όπου εξαιτίας της κακοκαιρίας έκλεισαν δύο από τα αεροδρόμια του Λονδίνου.

Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ (Gatwick), όπως και αυτό του Λούτον, έκλεισαν καθώς οι διάδρομοι των δύο αεροδρομίων καλύφθηκαν από χιόνι και πάγο. Ανοικτό αντίθετα παρέμενε το Χίθρου (Heathrow) στα δυτικά του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία, το χιόνι που αναμένεται να πέσει στη νότια και ανατολική Αγγλία θα φτάσει μέχρι και τους 20 πόντους. Την ίδια ώρα πολικές θερμοκρασίες στα βόρεια της χώρας προκάλεσαν προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και στις αεροπορικές συγκοινωνίες.


Η αστυνομία του Έσσεξ ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισε 180 ατυχήματα που συνδέονται με την κακοκαιρία, από τις 10 μμ (τοπική ώρα) της Πέμπτης ως τις 5 πμ σήμερα, με χιονοθύελλες που είχαν ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση 70 φορτηγών στον αυτοκινητόδρομο Α120 κοντά στο Χάρουιτς στην ανατολική ακτή.

Μετά την Παρασκευή, χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα βορειοδυτικά της χώρας, στη βόρεια Ιρλανδία, τη δυτική και βόρεια Σκωτία, την Ουαλία και τη βορειοδυτική Αγγλία.

Στη Γαλλία εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ματαιώσουν περίπου το ένα τρίτο των σημερινών τους πτήσεων μετά τις πρώτες χιονοπτώσεις του φετινού χειμώνα.

Εκατοντάδες επιβάτες αναγκάστηκαν να περάσουν τη χθεσινή νύχτα στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ έξω από το Παρίσι εξαιτίας των ματαιώσεων πτήσεων.

Επιπλέον, πολλοί αυτοκινητόδρομοι στη βόρεια Γαλλία έκλεισαν για τα φορτηγά εξαιτίας του χιονιού που κάλυπτε το οδόστρωμα.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στα δρομολόγια της υπερταχείας TGV, που αναγκάστηκαν να μειώσουν την ταχύτητά τους εξαιτίας του χιονιού.

Τέλος, σοβαρές καθυστερήσεις στις πτήσεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξαιτίας του χιονιού που είχε καλύψει το διάδρομο προσγείωσης.

naftemporiki

No comments:

Share |