Thursday, December 3, 2009

Βρετανία: Επέκταση κλάδου υπηρεσιών για έβδομο διαδοχικό μήνα το Νοέμβριο


Βρετανία: Επέκταση κλάδου υπηρεσιών για έβδομο διαδοχικό μήνα το Νοέμβριο



ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Ο κλάδος των υπηρεσιών στη Βρετανία επεκτάθηκε το Νοέμβριο για έβδομο διαδοχικό μήνα αλλά με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με τον Οκτώβριο παρά την άνοδο των νέων παραγγελιών.

Σύμφωνα με τη Markit Economics and the Chartered Institute of Purchasing & Supply ο δείκτης purchasing managers index υποχώρησε στις 56,6 μονάδες από τις 56,9 μονάδες τον Οκτώβριο. Η πτώση δεν ήταν αναμενόμενη καθώς οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο στις 57 μονάδες. Σημειώνεται πως τα νούμερα άνω των 50 μονάδων αποτελούν ένδειξη επέκτασης του κλάδου.

“Αν και η ανάπτυξη του κλάδου περιορίστηκε οριακά κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, η ανάκαμψη των υπηρεσιών στη Βρετανία έμεινε άθικτη με το ρυθμό ανάπτυξης για το τέταρτο τρίμηνο να αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στο 1%,” σημείωσε ο οικονομολόγος της Markit, Paul Smith.

“Επιπλέον, οι νέες παραγγελίες και οι δείκτες επιχειρηματικών προσδοκιών βελτιώθηκαν, αυξάνοντας τις ελπίδες για τη συνέχιση της επέκτασης του κλάδου και τη σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας.

capital.gr

No comments:

Share |