Thursday, December 3, 2009

Στα $5 δισ. η έκθεση των βρετανικών τραπεζών στην Dubai World


Στα $5 δισ. η έκθεση των βρετανικών τραπεζών στην Dubai World


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Στα 5 δισ. ευρώ ανέρχεται συνολικά η έκθεση των βρετανικών τραπεζών στην Dubai World, καθιστώντας τες τον μεγαλύτερο ξένο πιστωτή του “λαβωμένου” από την οικονομική κρίση τραπεζικού ομίλου, αναφέρει ξένο δημοσίευμα.

Τη μεγαλύτερη έκθεση έχει η Royal Bank of Scotland (RBS), με οφειλές έως 2 δισ. δολάρια,σύμφωνα με τους Financial Times που επικαλούνται ανώνυμες πηγές.

Οι HSBC (HBC), Standard Chartered (STAN.LN) και Lloyds Banking Group (LYG) έχουν έκθεση περίπου 1 δισ. δολάρια έκαστη.

Ωστόσο, εκτιμάται πως το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης των βρετανικών τραπεζών συγκεντρώνεται σε μονάδες της Dubai World που παραμένουν λειτουργικές, όπως οι DP World και Jebel Ali Free Zone.

Κατά συνέπεια, στο χρέος των 26 δισ. δολαρίων της Dubai World που αναδιαρθρώνεται η έκθεση της RBS ανέρχεται περίπου στα 700 δολάρια, της Standard Chartered στα περίπου 350 εκατ. δολάρια, ήτοι πολύ μικρότερη από ό,τι φοβόντουσαν πολλοί.

Οι τράπεζες απέφυγαν να σχολιάσουν.

Το αίτημα της Dubai World για “πάγωμα” των δανειακών της υποχρεώσεων την προηγούμενη εβδομάδα, κλόνισε τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι ξεκινά συζητήσεις με κατόχους χρέους 26 δισ. δολαρίων, ενώ ενδεχομένως θα προχωρήσει σε πώληση παγίων.

capital.gr

No comments:

Share |