Thursday, November 12, 2009

Μάχη τιμών Olympic Air - Aegean Airlines



Μάχη τιμών Olympic Air - Aegean Airlines


Η έναρξη δραστηριοποίησης της Olympic Air στην αεροπορική αγορά άναψε για τα καλά τη μάχη του ανταγωνισμού, με την εταιρεία του ομίλου MIG να θέλει να διεκδικήσει τα πρωτεία που έχασε τα δύο τελευταία χρόνια από την Aegean Airlines.

Οι δύο εταιρείες "βομβαρδίζουν" διαρκώς την αγορά με προσφορές για δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού, διαθέτοντας μέχρι σήμερα πάνω από 200.000 εισιτήρια προς 1 ευρώ συν τους φόρους αεροδρομίου.

Ένας πράγματι σκληρός εμπορικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στους δύο μεγάλους πρωταγωνιστές των εν Ελλάδι αερομεταφορών, με "έπαθλο" το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι της "πίτας" στα μερίδια αγοράς.

Η μεν Ολυμπιακή προσφέρει εισιτήρια από 21 ευρώ η απλή μετάβαση μετά φόρων αεροδρομίου στο δίκτυο εσωτερικού προς Αθήνα, η δε Aegean προσφέρει αντίστοιχα εισιτήρια για απλή μετάβαση έναντι 24 ευρώ προς Αθήνα. Από Αθήνα προς τους προορισμούς εσωτερικού η τιμή στην οποία προσφέρουν εισιτήρια και οι δύο εταιρείες ανέρχεται 39 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου. Με άλλα λόγια μπορεί κάποιος να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη μετ΄ επιστροφής με 60 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στους προορισμούς εσωτερικού η μετάβαση προς Αθήνα είναι φθηνότερη από την αντίστοιχη μετάβαση σε έναν προορισμό από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος εξαιτίας των υψηλότερων φόρων που επιβάλλει ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών.

Το "τσουνάμι" των προσφορών που έχει "πλήξει" την εγχώρια αεροπορική αγορά περιλαμβάνει και ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η Olympic Air διαθέτει εισιτήρια προς Λονδίνο και Παρίσι έναντι 43 ευρώ η απλή μετάβαση και 78 ευρώ μετ΄ επιστροφής, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου. Με προορισμό την Κωνσταντινούπολη η τιμή εισιτηρίου για απλή μετάβαση ανέρχεται σε 53 ευρώ συν 21 ευρώ το εισιτήριο επιστροφής (σύνολο 74 ευρώ) μαζί με τους φόρους αεροδρομίου.

Η προσφορά της Aegean για τους προορισμούς εξωτερικού περιλαμβάνει εισιτήρια έναντι 49 ευρώ η απλή μετάβαση μαζί με φόρους για προορισμούς όπως η Βαρκελώνη, το Βερολίνο, η Βιέννη, το Βουκουρέστι, οι Βρυξέλλες, η Μαδρίτη, το Μιλάνο, η Ρώμη, η Σόφια, η Στουτγάρδη και η Φρανκφούρτη. Σε ό,τι αφορά προορισμούς όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, η Κωνσταντινούπολη, το Κάιρο και τα Τίρανα, το κόστος απλής μετάβασης μαζί με φόρους ανέρχεται σε 59 ευρώ.

Οι προσφορές της Ολυμπιακής που αφορούν πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού ισχύουν για κρατήσεις έως 18 Δεκεμβρίου και πτήσεις έως 20 Δεκεμβρίου. Της δε Aegean, οι προσφορές για πτήσεις εσωτερικού ισχύουν για κρατήσεις έως 14 Νοεμβρίου και για πτήσεις από 3 Νοεμβρίου έως 18 Νοεμβρίου και 10 Ιανουαρίου 2010 έως 28 Φεβρουαρίου 2010. Όλες αφορούν “online” κρατήσεις μέσω του ίντερνετ και είναι διαθέσιμες μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.


capital.gr

No comments:

Share |