Thursday, November 12, 2009

"Καταιγισμός" αποτελεσμάτων στην Ευρώπη

"Καταιγισμός" αποτελεσμάτων στην Ευρώπη


Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις πρωινές συναλλαγές της Πέμπτης, μετά τα ισχυρά χθεσινά κέρδη. Στο “μικροσκόπιο” των επενδυτών ο καταιγισμός των εταιρικών αποτελεσμάτων. Από νωρίς σήμερα ανακοινώνονται σειρά σημαντικών εταιρικών μεγεθών τριμήνου με τις BT Group, PSA Peugeot Citroen, RWE και Telefonica στο επίκεντρο.

Αναλυτικά, αύξηση καθαρών κερδών σημείωσε η BT Group στα αποτελέσματα β΄ τριμήνου χρήσης, καθώς ωφελήθηκε από φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ παράλληλα αναβάθμισε το outlook για τα έσοδα και τις ταμειακές ροές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, τα καθαρά κέρδη στο β΄ τρίμηνο αυξήθηκαν σε ποσοστό 13,2% στις 428 εκατ. λίρες. Εξάλλου, ο όμιλος ανακοίνωσε ότι τα προ-φόρων κέρδη, εξαιρουμένων των εκτάκτων στοιχείων μειώθηκαν κατά 6% στις 461 εκατ. λίρες, ενώ τα έσοδα περιορίστηκαν σε ποσοστό 3% στις 5,12 δισ. λίρες.

Πτώση 1% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Telefonica SA (TEF) στο τρίτο τρίμηνο καθώς τα αδύναμα έσοδα επηρέασαν τις αγορές της εταιρείας στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα στην Ισπανία. Η Telefonica, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης βάση κεφαλαιοποίησης, ανέφερε πως τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου υποχώρησαν στα 1,99 δισ. ευρώ από 2 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Telefonica, με έδρα την Μαδρίτη, ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη προ απομειώσεων και αποσβέσεων ή αλλιώς Oibda, μειώθηκαν κατά 3% στα 5,71 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο, ενώ τα συνολικά έσοδα σημείωσαν κάμψη 6% στα 14,13 δισ. ευρώ.

Στα ταμπλό και ειδικότερα στους πανευρωπαϊκούς δείκτες, o Dow Jones Stoxx 600 ενισχύεται 0,08% στις 246,39 μονάδες. Ο Stoxx 50 σημειώνει άνοδο 0,02%, ενώ ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών - μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 καταγράφει οριακές απώλειες 0,03%.

Σε επίπεδο περιφερειακών δεικτών, ο FTSE100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,25% ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,07%, ενώ στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,02%.

Κέρδη 0,23% σημειώνει ο ισπανικός IBEX, ο ιταλικός MIB ενισχύεται 0,28%, ενώ ο ελβετικός SMI καταγράφει μικρή πτώση0,12%.

Θετικά πρόσημα για τους ρωσικούς δείκτες με τον RTS στο -0,46% και τον Micex στο -0,45%. Στην Τουρκία ο ISE 100 υποχωρεί σε ποσοστό 0,17%.

capital.gr

No comments:

Share |