Thursday, November 12, 2009

Κοντά σε συμφωνία British Airways - Iberia;


Κοντά σε συμφωνία British Airways - Iberia;


Τα διοικητικά συμβούλια των British Airways και Iberia πρόκειται να συνεδριάσουν σήμερα με σκοπό να εξετάσουν το ενδεχόμενο να καταλήξουν σε συμφωνία για την συγχώνευση των δύο εταιρειών, όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία επικαλούμενα σημερινή ανακοίνωση της British Airways.

Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί κάποια τελική απόφαση για το θέμα, στην παρούσα φάση, δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί, τονίζει η BA.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η British Airways και η Iberia βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για τη συγχώνευσή τους οδηγούσαν τις μετοχές των δύο εταιρειών σε Λονδίνο και Μαδρίτη σε άνοδο της τάξης του 5,75% και 7,40% αντίστοιχα, ενώ πλέον ενισχύονται ακόμη περισσότερο στο +7,58% και 11,83% αντιστοίχως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, η British Airways ανέφερε αργά χθες το βράδυ ότι “οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται”.

Ο CEO της British Airways αναμένεται να είναι ο διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας ενώ ο πρόεδρος της Iberia Antonio Vazquez Romero θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου, αναφέρουν οι Times. Σημειώνεται ότι οι αρχικές συζητήσεις για το συγκεκριμένο deal ξεκίνησαν πριν από 16 μήνες.

capital.gr

No comments:

Share |