Thursday, November 12, 2009

Απ΄τα ψηλά στα.. χαμηλά ο χρυσός μετά την ανάκαμψη του δολαρίου


Απ΄τα ψηλά στα.. χαμηλά ο χρυσός μετά την ανάκαμψη του δολαρίου

Χωρίς σταματημό φαινόταν το σημερινό 'ράλι' του χρυσού, φλερτάροντας μάλιστα με το μεγαλύτερο ράλι των τελευταίων 27 ετών, αλλά φαίνεται πως το δολάριο δεν είχε... πει την τελευταία του λέξη. Το πράσινο νόμισμα ανέκαμψε από την 'κατρακύλα' του, περιορίζοντας τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.
Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού για τα συμβόλαια άμεσης παράδοσης άγγιξε το ρεκόρ των 1.123,38 δολάρια η ουγγιά, πριν υποχωρήσει και κλείσει τελικά στα 1.110,35 δολάρια η ουγγιά.

Νωρίτερα, για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, διαμορφώθηκε στα 1.121,90 δολάρια η ουγγιά, καταγράφοντας κέρδη 0,7%, σημειώνοντας το μακροβιότερο χρονικό διάστημα κερδών από τις εννέα ημέρες που έληξαν στις 26 Αυγούστου του 1982.

Τα παράγωγα του χρυσού εναλλάσονταν μεταξύ κερδών και απωλειών καθώς η ελκυστικότητα του μετάλλου ως ''καταφύγιο'' περιοριζόταν από την άνοδο του δολαρίου.

Ας σημειωθεί ότι ένα υψηλότερο κλείσιμο του χρυσού θα σήμαινε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κερδών από τον Αύγουστο του 1982. Ο επενδυτής Marc Faber δήλωνε νωρίτερα ότι ο χρυσός δεν πρόκειται ξανά να διαπραγματευθεί κάτω από τα 1.000 δολάρια.

Ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε τελικά 0,7%. Φέτος έχει υποχωρήσει κατά 7,6%.

reporter.gr

No comments:

Share |