Thursday, November 12, 2009

Περιορισμένο το arbitrage μεταξύ δικαιώματος και μετοχής στην Alpha


Περιορισμένο το arbitrage μεταξύ δικαιώματος και μετοχής στην Alpha

Ξεκινάει σήμερα 12 Νοεμβρίου η διαπραγμάτευση του δικαιώματος της Alpha bank. Το γεγονός ότι προχθές η μετοχή έκλεισε στα 11,60 ευρώ αποδεικνύει ότι η διοίκηση επιθυμεί η τιμή του δικαιώματος να διαμορφωθεί πέριξ του 1,05 με 1,10 ευρώ. Με βάση την τηλευταία τιμή θα καθοριστεί και η τιμή του δικαιώματος σήμερα Πέμπτη.
Ο τύπος για τον καθορισμό του δικαιώματος είναι χρηματιστηριακή τιμή μείον τα 8 ευρώ την τιμή της αύξησης κεφαλαίου δια 3,33 (10 παλαιές μετοχές δια 3 νέες ισοδυναμεί με 3,33).

Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank αναμένεται να είναι επιτυχής καθώς πραγματοποιείται με καλούς όρους.

Μπορεί η αγορά να αντέδρασε αρνητικά στην κίνηση Κωστόπουλου να πωλήσει μετοχές ώστε να βρει κεφάλαια για να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου ωστόσο επί της ουσίας για την αύξηση το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Οι 1330 ξένοι στην Alpha αλλά και οι μικρομέτοχοι θα ασκήσουν τα δικαιώματα τους. Βέβαια περιπτώσεις όπως ασφαλιστικά ταμεία, Emporiki κ.α. θεσμικοί επενδυτές δεν είναι σαφές αν τελικά συμμετάσχουν ή πωλήσουν τα δικαιώματα τους.

Πάντως αναμένεται μια σχετική κινητικότητα αν και τα φαινόμενα του arbitrage που παρατηρήθηκαν στην περίπτωση της Εθνικής δεν παρατηρούνται σε αξιόλογο βαθμό στην περίπτωση της Alpha bank.

Οι ανάδοχοι προφανώς και θα παρέμβουν σε τυχόν προσφορά δικαιωμάτων.

reporter.gr

No comments:

Share |