Thursday, October 22, 2009

UBS: Πιθανή παρέμβαση των Κεντρικών Τραπεζών στην πορεία του ευρώ


UBS: Πιθανή παρέμβαση των Κεντρικών Τραπεζών στην πορεία του ευρώ


Οι κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να ενεργήσουν για να περιορίσουν την ενδυνάμωση του ευρώ, εάν αυτό συνεχίσει να ενισχύεται έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με την UBS AG.

Εάν το ευρώ-δολάριο συνεχίσει να κινείται σε ευμετάβλητα επίπεδα, μπορούμε να περιμένουμε ενέργειες στη συνάντηση του G20 το Νοέμβριο, όπως έγραψε σε έκθεση η Amelia Bourdeau, στρατηγική αναλύτρια ισοτιμιών. “Αυτή τη στιγμή, οι κύριες οικονομίες του G7 θα θελήσουν να διασφαλίσουν κάποιες εγγυήσεις από την Ασία για την συνεργασία τους”.

Σε ανοδικό έδαφος το δολάριο μετά από τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας

Σε ανοδικό έδαφος κινείται η τιμή του δολαρίου έπειτα από την ανακοίνωση των στοιχείων για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας το τρίτο τρίμηνο του 2009 ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι φήμες πως η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας θα προχωρήσει στην σταδιακή απόσυρση των μέτρων στήριξης της οικονομίας, αυξάνοντας τη ζήτηση για το νόμισμα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σημείωσε αύξηση 8,9% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 9,1%.

Έπειτα από τη χθεσινή άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών έναντι του ευρώ και συγκεκριμένα στα 1,5046 δολ./ευρώ, το δολάριο αυτή την ώρα ενισχύεται 0,29% στα 1,496 δολ./ευρώ.

Έναντι του γεν παρουσιάζει άνοδο 0,37% με την τιμή του να κινείται στα 91,3 γεν/δολ., ενώ έναντι της λίρας σημειώνει κέρδη 0,4% στα 1,652 δολ./λίρα. Τέλος το ευρώ ενισχύεται έναντι της λίρας 0,08% στις 0,905 λίρες/ευρώ.

capital.gr

No comments:

Share |