Thursday, October 22, 2009

Στην αντεπίθεση η Marfin για ΕΚ


Στην αντεπίθεση η Marfin για ΕΚ


Στην αντεπίθεση πέρασε πριν από λίγο η Marfin Popular αναφορικά με την θέση εξέφρασε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η Marfin απαντάει με σκληρή γλώσσα κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση του περιεχομένου της χθεσινής δικαστικής απόφασης.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της MPB


Ανακριβής η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου σε σχέση με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου που δικαίωσε τους Α. Βγενόπουλο, Ελ. Χιλιαδάκη και Κ. Μάγειρα

Με αφορμή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου που εκδόθηκε την 20.10.2009 και η οποία ακύρωσε τις αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ημερ. 4.4.2007 με τις οποίες είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους ΛΚ 40.000 σε κάθε ένα από τους Ανδρέα Βγενόπουλο, Ελευθέριο Χιλιαδάκη και Κυριάκο Μάγειρα, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, η Επιτροπή εξέδωσε σήμερα Ανακοίνωση η οποία διαστρεβλώνει το αληθές περιεχόμενο της απόφασης.

Σε κανένα σημείο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν περιλαμβάνεται η κρίση «ότι ο κ. Λυσσάνδρου παράνομα και λανθασμένα παραχώρησε άδεια προς τους διοικητικούς συμβούλους της Τράπεζας για τη διενέργεια συναλλαγών σε κλειστή περίοδο», όπως ανακριβώς αναφέρει η Ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντιθέτως ότι ο κ. Λυσσάνδρου δεν ανέφερε τους λόγους χορήγησης της αδείας, χωρίς να αποφανθεί ότι οι λόγοι αυτοί - οι οποίοι μάλιστα αναφέρθηκαν εκτενώς τόσον στις σχετικές παραστάσεις ενώπιον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσον και ενώπιον του ιδίου του Δικαστηρίου – δεν ικανοποιούσαν δήθεν τις απαιτήσεις του νόμου. Η σχετική περικοπή από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν καταλείπει καμμία αμφιβολία σχετικά: «Ο δε πρόεδρος ποσώς δεν ανέφερε οτιδήποτε που να αποτελούσε αιτιολόγηση της αδείας που χορήγησε, και αν και κατά πόσον ενήργησε με τις σκέψεις που καταγράφηκαν στην επιστολή του δικηγόρου του, αυτό δεν εξωτερικεύτηκε με οποιοδήποτε τρόπο».

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου στην Ανακοίνωση της επαναλαμβάνει στη συνέχεια μόνον τις σχετικές διατάξεις του νόμου, που κανείς δεν αμφισβητεί, και προβαίνει με την εκτενή χρήση αποσιωπητικών σε επιλεκτική παράθεση αποσπασμάτων της απόφασης με αποτέλεσμα την αλλοίωση του ακριβούς περιεχομένου της δικαστικής κρίσης.

Παρά ταύτα γεγονός παραμένει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου επέβαλε πρόστιμο ύψους ΛΚ 40.000 αφενός σε κάθε ένα από τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Ανδρέα Βγενόπουλο, Ελ. Χιλιαδάκη και Κ. Μάγειρα και αφετέρου στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Νεοκλή Λυσσάνδρου και το πρώτο σκέλος των σχετικών αποφάσεων της ήδη κατέπεσε. Ο Ν. Λυσάνδρου θα εφεσιβάλει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σύμφωνα με το νόμο.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |