Thursday, October 22, 2009

Ρωσία: Επίθεση στις κρατικές επιχειρήσεις


Ρωσία: Επίθεση στις κρατικές επιχειρήσεις



Αρκετές κρατικές επιχειρήσεις της Ρωσίας είναι «άχρηστες» και το καλύτερο θα είναι να εξαφανιστούν, υποστήριξε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της χώρας Dmitry Medvedev, όπως τονίζουν οι «Financial Times».

Σε συνάντησή του με Ρώσους επιχειρηματίες ο κ. Medvedev αν και δεν κατονόμασε τις εταιρίες υποστήριξε ότι αρκετοί κρατικοί όμιλοι οι οποίοι ελέγχουν ουσιαστικά την ρωσική οικονομία είτε πρέπει να μετατραπούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις είτε να εξαφανιστούν καθώς δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε.

«Θεωρώ ότι από ένα σημείο και μετρά οι κρατικές επιχειρήσεις ξέφυγαν από τον έλεγχο», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βάσει των κανόνων που ισχύουν στη Ρωσία οι κρατικές εταιρίες δεν είναι υποχρεωμένες να δημοσιοποιούν τα οικονομικά τους μεγέθη, ενώ ελέγχονται από ειδικά συμβούλια τα οποία έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν την κυβέρνηση για την πορεία των επιχειρήσεων μία φορά ετησίως.

Ο κ. Medvedev έχει ζητήσει από τον Αύγουστο στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να ελέγξουν εξονυχιστικά τις δραστηριότητες των περισσότερων κρατικών επιχειρήσεων, με τα αποτελέσματα των ερευνών να δημοσιοποιούνται εντός του Νοεμβρίου.


euro2day.gr

No comments:

Share |