Thursday, October 22, 2009

Μ. Βρετανία: Αμετάβλητες οι λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο


Μ. Βρετανία: Αμετάβλητες οι λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο



ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)--Μικρότερος των εκτιμήσεων εμφανίστηκε ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στη Μ. Βρετανία τον Σεπτέμβριο, ωστόσο διατήρησε ένα ανθεκτικό ρυθμό ετήσιας αύξησης, αντικατοπτρίζοντας την άποψη ότι οι οικονομικές συνθήκες στη Μ. Βρετανία σταθεροποιούνται.

Οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες τον Σεπτέμβριο για δεύτερο διαδοχικό μήνα, ενώ αυξήθηκαν κατά 2,4% σε ετήσια βάση μετά την αύξηση κατά 2,2% τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS).

Οι μέσες εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires την περασμένη εβδομάδα έκαναν λόγο για αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,5% σε μηνιαία βάση και 2,7% σε ετήσια.

Ειδικότερα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων ειδών οικιακής χρήσης μειώθηκαν σε ποσοστό 0,9% σε μηνιαία βάση, που είναι η μεγαλύτερη πτώση από το Δεκέμβριο του 2008.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, ο όγκος των πωλήσεων στον εν λόγω κλάδο αυξήθηκε κατά 3,3% έναντι του αμέσως προηγούμενου τριμήνου – στη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 2006.

Τα στοιχεία της ONS δείχνουν ότι οι όγκοι των πωλήσεων στα καταστήματα εκτός τροφίμων (non-food) διατηρήθηκαν αμετάβλητοι σε μηνιαία βάση ενώ σημείωσαν αύξηση 1,1% σε ετήσια βάση. Οι όγκοι των πωλήσεων στα καταστήματα τροφίμων μειώθηκαν 0,1% σε μηνιαία βάση ωστόσο αυξήθηκαν κατά 2,8% σε επίπεδο έτους.


capital.gr

No comments:

Share |