Thursday, October 22, 2009

Βρετανία: Ξεκινά συζητήσεις με τις τράπεζες η FSA για τα μπόνους


Βρετανία: Ξεκινά συζητήσεις με τις τράπεζες η FSA για τα μπόνους


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Η βρετανική Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA) ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει "πλήρεις και ειλικρινείς" συζητήσεις με τις τράπεζες σχετικά με το αν θα πρέπει να μοιραστούν αυτό το έτος τα μπόνους σε βάρος της ενίσχυσης των αποθεματικών κεφαλαίων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της FSA, Adair Turner.

"Πρέπει να δούμε τα βούμερα αυτά και από τη πλευρά μας θα μιλήσουμε με τις τράπεζες για να διαπιστώσουμε αν οι δεξαμενές των μπόνους που έχουν δημιουργήσει είναι συμβατές με το ύψος των κεφαλαίων που θα πρέπει να συσσωρεύσουν", είπε ο Turner σε ενημέρωση προς δημοσιογράφους.

"Αν δεν είναι, θα εμπλακούμε σε πλήρεις και ειλικρινείς συζητήσεις με τις τράπεζες σε σχέση με τα κεφάλαια", δήλωσεμ ενώ πρόσθεσε ότι οι αρχές θα εξετάσουν τα επίπεδα των μπόνους και τη μορφή με την οποία θα πληρωθούν.

Τα σχόλια του έρχονται εν μέσω προσδοκιών ότι πολλές τράπεζες θα ανακοινώσουν την καταβολή μπόνους το επόμενο διάστημα προς τα στελέχη τους ως αποτέλεσμα της αύξησης των κερδών τους από τις δραστηριότητες τους στη διαπραγμάτευση μετοχών και ομολόγων.

Οι πληρωμές σε μπόνους θα μπορούσαν να φτάσουν τα 6 δισ. λίρες στο βρετανικό χρηματοπιστωτικό τομέα από 4 δισ. λίρες το 2008, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών.

Η FSA ανακοίνωσε τον περασμένο Αύγουστο νέους κανονισμούς για τις πληρωμές μπόνους που θα υποχρεώνουν τις τράπεζες να μοιράζουν τα μπόνους σε διάστημα πολλών ετών και να συνδέουν τις πληρωμές στη μελλοντική απόδοση της τράπεζας.

capital.gr

No comments:

Share |