Friday, October 30, 2009

Rio Tinto: Ζημιές $22,3 δισ. στο τρίμηνο


Rio Tinto: Ζημιές $22,3 δισ. στο τρίμηνο


ΣΙΔΝΕΥ (Dow Jones) -Στην αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες του 2010 στα 5 δισ. δολάρια, με προοπτική αύξησης στα 6 δισ. δολάρια, προχώρησε η Rio Tinto με σημερινή της ανακοίνωση, ενώ οι προηγούμενες εκτιμήσεις της ήταν στα 2,5 δισ.δολάρια.

Η μεταλλευτική εταιρέια με πολυποίκιλες δραστηριότητες στον κλάδο, επανέλαβε επίσης το στόχο της για κεφαλαιουχικές δαπάνες του 2009 της τάξης των 5 δισ. δολαρίων και ανέφερε ότι οι καθαρές της ζημιές για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ήταν 22,3 δισ. δολάρια, μειωμένες κατά 42% από το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2008.

Η εταιρεία θα συνεχίσει το πρόγραμμα περικοπής δαπανών και αποπληρωμής του χρέους, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, Tom Albanese.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η “ ανανεωμένη δύναμη” της Rio Tinto θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί στην "πειθάρχηση των κεφαλαιουχικών δαπανών για τις σημαντικότερες επιλογές ανάπτυξης" ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη ανάκαμψη της αύξησης της ζήτησης μακροπρόθεσμα.

capital.gr

No comments:

Share |