Tuesday, October 13, 2009

Ανακάμπτει η αγορά κατοικίας στη Βρετανία


Ανακάμπτει η αγορά κατοικίας στη Βρετανία


Βελτίωση παρατηρήθηκε στη βρετανική αγορά κατοικίας το Σεπτέμβριο, καθώς σε έρευνα που διενήργησε το Royal Institution of Chartered Surveyors ο αριθμός των μεσιτών και εκτιμητών που ανέφεραν αύξηση των τιμών ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2007.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το RICS, ο αριθμός των ερωτηθέντων που δήλωσε ότι οι τιμές αυξήθηκαν ξεπέρασε τον αριθμό εκείνων που ανέφεραν μειώσεις τιμών κατά 22 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι διαφοράς 10 ποσοστιαίων μονάδων που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο.

«Η έλλειψη προσφοράς εξακολουθεί να στηρίζει την αύξηση των τιμών κατοικίας με τις νέες εντολές προς τους μεσίτες να αυξάνονται σταδιακά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του RICS, Ίαν Πέρι. «Η ανισορροπία αυτή μεταξύ ζήτησης και προσφοράς υποδηλώνει ότι οι τιμές κατοικίας θα κινηθούν υψηλότερα βραχυπρόθεσμα», σημείωσε.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το κλίμα στην αγορά κατοικίας βρίσκεται σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα από το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, τον Αύγουστο του 2007. Οι τιμές ανήλθαν στο ζενίθ τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nationwide Building Society.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ερωτηθέντων που ανέφερε αύξηση των τιμών ήταν υψηλότερος στο Λονδίνο, με μια διαφορά της τάξης των 79 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με αυτούς που ανέφεραν μείωση των τιμών.

naftemporiki

No comments:

Share |