Tuesday, October 13, 2009

€350 για αντικατάσταση θερμοσιφώνων


€350 για αντικατάσταση θερμοσιφώνων


Την επιχορήγηση της αντικατάστασης παλαιών ηλιακών θερμοσιφώνων, με θερμοσίφωνες νέας τεχνολογίας, ζητά επιτακτικά η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής με το υπουργείο Εμπορίου να αντιμετωπίζει κατ’ αρχήν θετικά την πρόταση.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή προτείνει επαναφορά του παλαιότερου σχεδίου για επιχορήγηση με €350, αλλά μόνο για αντικατάσταση θερμοσιφώνων. Το σχέδιο καταργήθηκε μετά την εισαγωγή της νομοθεσία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.

Βουλευτές κατήγγειλαν ότι το μέτρο της επιχορήγησης έτυχε εκμετάλλευσης από τους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, αφού εισέπραξαν το 55% των €7 εκ. που διατέθηκαν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου, Λευτέρης Χριστοφόρου, τόνισε ότι επιβάλλεται η εισαγωγή σχεδίου επιχορήγησης των θερμοσιφώνων.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Άγγελος Βότσης, επεσήμανε ότι θα επέλθει σημαντική εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβας, σημείωσε ότι ο πολίτης δεν επωφελήθηκε από το προηγούμενο σχέδιο.

Ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, ανέφερε ότι θα πρέπει η εισαγωγή της χορηγίας να συνοδευτεί και από έλεγχο της ποιότητας των νέων θερμοσιφώνων που θα τοποθετούνται.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |