Friday, October 2, 2009

ΗΠΑ: «Βουτιά» 23% στις πωλήσεις αυτοκινήτων

ΗΠΑ: «Βουτιά» 23% στις πωλήσεις αυτοκινήτων


Πτώση 23% εμφάνισαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, με τη General Motors και την Chrysler να δέχονται το ισχυρότερο πλήγμα.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών – οι οποίες αγωνίζονται να διατηρήσουν τη δυναμική τους μετά την έξοδο από το καθεστώς χρεοκοπίας – υποχώρησαν κατά 45% και 42%, αντίστοιχα. Μικρότερη μείωση, της τάξης του 5%, εμφάνισαν οι πωλήσεις της Ford της μοναδικής αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που απέφυγε την πτώχευση.

Η κάμψη των πωλήσεων κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου έρχεται σε αντίθεση με τη μεγάλη αύξηση του αμέσως προηγούμενου μήνα, ως αποτέλεσμα του σύντομου προγράμματος απόσυρσης παλαιών οχημάτων και των επιδοτήσεων για την αγορά αυτοκινήτου.

Πέρα από τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, πτωτικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις των ιαπωνικών εταιρειών στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις της Honda Motor μειώθηκαν κατά 20%, της Toyota σχεδόν κατά 13% και της Nissan κατά 7%.

Αντιθέτως, κερδισμένη από την ύφεση στις ΗΠΑ βγήκε η Hyundai Motor, η οποία είδε το μερίδιό της στην αγορά να αυξάνεται και τις πωλήσεις της να ενισχύονται το Σεπτέμβριο κατά 27%.

naftemporiki

No comments:

Share |