Wednesday, September 9, 2009

Ανοδικά η Wall εν αναμονή της Beige Book

Ανοδικά η Wall εν αναμονή της Beige Book


Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στις αρχικές συναλλαγές της Τετάρτης στη Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones να επανακτά τις 9.500 μονάδες διευρύνοντας τα χθεσινά του κέρδη και τον S&P 500 να προσεγγίζει τις 1.030 μονάδες. Παράλληλα η αγορά βρίσκεται σε αναμονή της τελευταίας έκθεσης (Beige Book) της Federal Reserve για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, ενώ υψηλόβαθμο στέλεχος της κεντρικής τράπεζας διαβεβαίωσε σήμερα με δηλώσεις του ότι η Fed παραμένει έτοιμη να καταπολεμήσει τις πληθωριστικές πιέσεις, περιορίζοντας αν χρειαστεί την επεκτατική πολιτική.

Στα εμπορεύματα ο χρυσός διατηρεί την επαφή του με τα επίπεδα των 1.000 δολαρίων 1.000 ανά ουγγιά, ενώ το αργό κινείται πάνω από τα71 δολ. το βαρέλι εν αναμονή της απόφασης του ΟΠΕΚ για τα επίπεδα της παραγωγής.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Kraft Foods φέρεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για τη λήψη δανείου ύψους περίπου 8 δισ. δολ. με στόχο τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της Cadbury.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η χρηματοδότηση θα προέλθει από τις Citigroup Inc. και Deutsche Bank και θα καλύψει τη μισή περίπου προσφορά εξαγοράς, συνολικού ύψους 16 δισ. δολαρίων.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Talbots Inc. ανακοίνωσε μείωση ζημιών και πτώση πωλήσεων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Πιο αναλυτικά, οι ζημιές της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 24,5 εκατ. δολ., ή 45 σεντς ανά μετοχή, από 25 εκατ. δολ., ή 47 σεντς ανά μετοχή, το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 304,6 εκατ. δολ. από 395,2 εκατ. δολ.

Εξαιρουμένων έκτακτων εξόδων, οι ζημιές της εταιρείας θα ήταν 33 σεντς ανά μετοχή. Αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet Research ανέμεναν ζημιές 55 σεντς ανά μετοχή. Για το τρίτο τρίμηνο η εταιρεία αναμένει ζημιές από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 24 σεντς έως 30 σεντς ανά μετοχή.

Η Federal Reserve θα εμποδίσει την άνοδο του πληθωρισμού πάνω από το στόχο δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια ομιλίας ο διοικητής της Federal Reserve Bank του Σικάγο, Charles Evans.

O κ. Evans δήλωσε πεπεισμένος πως ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού έχει περάσει χάρη στις επιθετικές κινήσεις της Fed τα τελευταία δύο χρόνια. Παράλληλα, ο επικεφαλής της Fed του Σικάγο υπογράμμισε ότι οι αγορές θα πρέπει να είναι σίγουρες πως η κεντρική τράπεζα δεν θα υποκύψει σε πολιτικές πιέσεις και θα περιορίσει τη νομισματική επέκταση αν προκύψουν πληθωριστικές πιέσεις.

capital.gr

No comments:

Share |