Wednesday, September 9, 2009

Αγωγή κατά της Commerzbank για απλήρωτα μπόνους

Αγωγή κατά της Commerzbank για απλήρωτα μπόνους

Αγωγή εναντίον της Commerzbank κατέθεσαν 72 πρώην τραπεζίτες της Dresdner Kleinwort, ζητώντας απλήρωτα μπόνους και δικαιώματα, συνολικού ύψους περίπου 34 εκατ. ευρώ.

Τα πρώην στελέχη της γερμανικής τράπεζας, η οποία εξαγοράστηκε από την Commerzbank τον Ιανουάριο, κατέθεσαν την αγωγή χθες στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Όπως αναφέρεται σε αυτή, οι τραπεζίτες – μερικοί εκ των οποίων εξακολουθούν να εργάζονται για την Commerzbank – έλαβαν μόλις το 1/10 των μπόνους που δικαιούνταν βάσει των συμβάσεων που έχουν συνάψει με τη Dresdner Kleinwort.

Η Commerzbank, η οποία έχει λάβει κρατικά κεφάλαια ύψους 18,2 δισ. ευρώ, παρακράτησε μπόνους και αποζημιώσεις στελεχών της Dresdner μετά την ανάληψη του ελέγχου της στις αρχές του έτους.

«Η Dresdner Bank είχε το δικαίωμα να λάβει τα μέτρα που έλαβε όσον αφορά σε συγκεκριμένα μπόνους υπαλλήλων της Dresdner Kleinwort, εν όψει της επιδείνωσης των επιδόσεων της επενδυτικής τράπεζας το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2008», τονίζει η Commerzbank σε ανακοίνωσή της, διαμηνύοντας ότι θα παλέψει το θέμα στα δικαστήρια.

naftemporiki

No comments:

Share |