Wednesday, September 9, 2009

Moody΄s: Δεν αναμένεται υποβάθμιση των χωρών με αξιολόγηση ΑΑΑ

Moody΄s: Δεν αναμένεται υποβάθμιση των χωρών με αξιολόγηση ΑΑΑ


Η Moody΄s δεν αναμένεται να υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα των χωρών με αξιολογήσεις ΑΑΑ παρά την εκρηκτική αύξηση των δημόσιων χρεών, όπως αναφέρουν σε σημερινό δημοσίευμα τους οι Financial Times.

“Δεν αναμένουμε υποβαθμίσεις των χωρών με αξιολογήσεις ΑΑΑ στο κοντινό μέλλον – πρόκειται για τις ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία – ειδικά μετά την υποβάθμιση της Ιρλανδίας που ήταν η πιο ευάλωτη χώρα με ΑΑΑ”, φέρεται να δήλωσε ο Pierre Cailleteau, επικεφαλής κρατικών κινδύνων της Moody΄s στους Times.

Αναφορικά με τη Μ. Βρετανία, ο Cailleteau τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά του δημοσίου έχουν εμφανώς επιδεινωθεί, η αύξηση του χρέους είναι στις δυνατότητες της χώρας καθώς τα μεγάλα πολιτικά κόμματα δείχνουν πρόθυμα να μειώσουν σημαντικά τις δημόσιες δαπάνες.

Εξάλλου στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Cailleteau σημείωσε την ικανότητα των χωρών με αξιολόγηση ΑΑΑ να αντλήσουν κεφάλαια σχετικά φθηνά στις αγορές ομολόγων και να ελέγχουν τον προϋπολογισμό μέσω της ανάπτυξης, της περικοπής δαπανών και της αύξησης της φορολογίας.

capital.gr

No comments:

Share |