Wednesday, September 9, 2009

ΗΠΑ: Συμφωνία με Μονακό για την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών

ΗΠΑ: Συμφωνία με Μονακό για την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών


ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (Dow Jones)--Οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία βάσει της οποίας θα ανταλλάζουν φορολογικές πληροφορίες με το Μονακό, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

“Εργαζόμαστε με χώρες όπως το Μονακό με σκοπό να διασφαλίσουν ότι η IRS έχει πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζεται ώστε να επιβάλλει τον αμερικανικό φορολογικό νόμο”, ανέφερε σε δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Neil Wolin.

Βάσει της συμφωνίας, το Μονακό θα διαθέσει στις ΗΠΑ πληροφορίες που συμπεριλαμβάνουν αυτές που σχετίζονται με τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούνται στη χώρα. Οι ΗΠΑ θα έχουν το δικαίωμα να ζητούν πληροφορίες τόσο σε αστικά όσο και σε εγκληματικά ζητήματα το 2010.

“Η σημερινή συμφωνία αποτελεί παράδειγμα και για άλλα χρηματοοικονομικά κέντρα ανά τον κόσμο και αντικατοπτρίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας για να σταματήσει η χρήση των offshore λογαριασμών ως εργαλείο φοροδιαφυγής”, τόνισε.

Οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε ανάλογες συμφωνίες με την Ελβετία, τη Βραζιλία, το Λουξεμβούργο το Γιβραλτάρ και το Λιχτενστάιν.


capital.gr

No comments:

Share |