Wednesday, September 9, 2009

Βρετανία: Αμετάβλητο το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούλιο

Βρετανία: Αμετάβλητο το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούλιο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Αμετάβλητο παρέμεινε τον Ιούλιο της Βρετανίας σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο τόσο οι εξαγωγές όσο και οι εισαγωγές σημείωσαν τις μεαγλύτερες αυξήσεις από τον Ιανουάριο του 2008.

Το εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στις 6,5 δισ. λίρες σύμφωνα με το Office for National Statistics ενώ το έλλειμμα του Ιουνίου αναθεωρήθηκε προς τα πάνω από τις 6,4 δισ. λίρες. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν υποχώρηση του ελλείμματος στις 6,3 δισ. λίρες.

Η αξία των εξαγωγών αυξήθηκε 5% τον Ιούλιο, ενώ εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών αυξήθηκαν 4,5%. Σύμφωνα με το ONS, οι εξαγωγές αυτοκινήτων σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση, ακολουθούμενες από τα χημικά προϊόντα και τα πετρελαιοειδή.

Περίπου τα δύο τρίτα των εξαγωγών πήγαν σε Γαλλία και Γερμανία, όπου οι εξαγωγές αυξήθηκαν περίπου κατά 700 εκατ. λίρες. Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 3,5%, ενώ επίσης η μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιανουάριο του 2008. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών το έλλειμμα ήταν 5,5 δισ. λίρες, το οποίο είναι το μικρότερο από το Μάρτιο του 2006.

Το έλλειμμα στο εμπόριο με τις χώρες εκτός Ε.Ε. διευρύνθηκε στιε 3,9 δισ. λίρες από 3,7 δισ. λίρες τον Ιούνιο, ενώ με τις χώρες της Ε.Ε. υποχώρησε στις 2,6 δισ. λίρες από 2,8 δισ. λίρες. Τέλος, σημειώνεται πως οι τιμές τωνη εξαγωγών και των εισαγωγών μειώθηκαν 0,5%.

capital.gr

No comments:

Share |