Wednesday, September 2, 2009

ΗΠΑ: Τα πρώτα "ομόλογα - σαμουράι" από την κατάρρευση της Lehman

ΗΠΑ: Τα πρώτα "ομόλογα - σαμουράι" από την κατάρρευση της Lehman


Αίτηση για την έκδοση ομολόγων σε γεν, γνωστών και ως «ομόλογα-σαμουράι», φέρεται να υπέβαλε σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η Morgan Stanley στις 7 Αυγούστου.

Η έκδοση, ύψους έως και 450 δισ. δολαρίων θα είναι η πρώτη του είδους από τότε που η Lehman Brothers υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, αναφέρουν τα ίδια δημοσιεύματα.

Η τελευταία φορά που η Morgan Stanley προχώρησε σε έκδοση ομολόγων σε γεν ήταν τον Ιανουάριο του 2008, όταν άντλησε συνολικά 50,2 δισ. γεν, ενώ σήμερα σε ανάλογη αίτηση προχώρησε και η ελβετική UBS AG, για ομόλογα συνολικού ύψους έως και 500 δισ. γεν.

Ο Carlo Ciabuschi της Eurizon Capital Group SA, η οποία με έδρα το Λουξεμβούργο (και ως θυγατρική της ιταλικής Intesa Sanpaolo SpA) επενδύει σε ομόλογα - «σαμουράι» δήλωσε σε ξένα μέσα ενημέρωσης ότι η «Morgan Stanley προχώρησε νωρίτερα φέτος σε έκδοση ομολόγων σε δολάρια και ευρώ και δε νομίζω ότι θα δυσκολευτεί να βρει αγοραστές στα επιθυμητά spreads».

Η Eurizon, η οποία διαχειριζόταν κεφάλαια ύψους 144 δισ. ευρώ στα τέλη του 2008, αγόρασε σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ομόλογα - «σαμουράι» από την ολλανδική Rabobank Nederland NV και από την Ελλάδα στο α’ εξάμηνο του 2009, «συντασσόμενη με μία ευρύτερη ομάδα επενδυτών που αναζητούσαν μεγαλύτερες αποδόσεις μέσα από τοποθετήσεις υψηλότερου κινδύνου».

capital.gr

No comments:

Share |