Wednesday, September 2, 2009

«Λευκή συνεδρίαση» για το αργό- Παρέμεινε στα 68 δολάρια

«Λευκή συνεδρίαση» για το αργό- Παρέμεινε στα 68 δολάρια

Συνεδρίαση για «γερά νεύρα» ήταν η σημερινή για το αργό, αφού κατά τη διάρκεια της σημειώθηκε πτώση που οδήγησε τα συμβόλαια ακόμα και στα 67 δολάρια, ενώ μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων σημείωνε κέρδη που έφτασαν ακόμη και το 2%. Πιέσεις ασκησε η ανακοίνωση ότι οι αμερικανικές εταιρείες εντείνουν τις περικοπές προσωπικού, γεγονός που πλήττει την πορεία της παγκόσμιας ζήτησης. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου του αργού σταθεροποιήθηκε στα 68,05 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου Brent υποχώρησαν κατά 0,5% στα 67,39 δολάρια το βαρέλι.

Ενδοσυνεδριακά, το αργό σημείωνε ανοδο, καθώς τα αποθέματα του μειώθηκαν κατά 400.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 28 Αυγούστου, με τις εισαγωγές να αντισταθμίζουν την άνοδο στην πετρελαϊκή ζήτηση. Τα στοιχεία ανέτρεψαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση 1,9 εκατ. βαρελιών. Σημειώνεται ότι οι εισαγωγές αργού αυξήθηκαν κατά 3,8% την προηγουμένη βδομάδα. Τα διυλισμένα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1,18 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα της βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,97εκατ. βαρέλια.

Μειωμένες κατά 298.000 παρουσιάστηκαν οι θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά τον μήνα Αύγουστο στις ΗΠΑ, ύστερα από πτώση 371.000 κατά τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Automatic Data Processing (ADP). Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κάμψη της τάξεως των 250.000 θέσεων. «Οι μειώσεις στις θέσεις εργασίας είναι πιθανό να συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο αναλυτής Joel Prakken.

Η απασχόληση στον τομέα υπηρεσιών υποχώρησε κατά 146.000 θέσεις, ενώ στις βιομηχανίες κατά 74.000.

reporter.gr

No comments:

Share |