Tuesday, September 1, 2009

City of London: Το 2013 η αποκατάσταση της απασχόλησης σε Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία

City of London: Το 2013 η αποκατάσταση της απασχόλησης σε Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία

Το 2013 αναμένεται να επιστρέψουν τα ποσοστά της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας στα περσινά επίπεδα, προειδοποιεί η τελευταία μελέτη του City of London.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Βρετανία θα υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές εργασίας, οι οποίες θα ανέλθουν σε 10.000 θέσεις εργασίας στις τράπεζες, τις ασφάλειες και τη διαχείριση κεφαλαίων το 2013, σε σύγκριση με το 2008. Η ενδεχόμενη ανάκαμψη των προσλήψεων θα εξαρτηθεί από την οικονομική ανάπτυξη, επισημαίνει ο επικεφαλής πολιτικής του City of London, Στιούαρντ Φρέιζερ.

«Η ανάκαμψη θα είναι αργή για τα προσεχή έτη και δεν θα ολοκληρωθεί πριν το 2013 ή το 2014», δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Bloomberg. «Ας ελπίσουμε ότι έως τότε θα βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση από δημοσιονομικής απόψεως ώστε να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη».

Η παραγωγή του κλάδου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 6,2% το τρέχον έτος και η συρρίκνωσή του θα συνεχιστεί το 2010 μέχρι το επόμενο έτος που θα αρχίσει η ανάπτυξη», αναφέρει η έκθεση που καταρτίστηκε από τη συμβουλευτική εταιρεία London Economics. Η ανάκαμψη θα πραγματοποιηθεί «με πολύ πιο συγκρατημένους ρυθμούς σε σύγκριση με το διάστημα 2000-2007».

naftemporiki

No comments:

Share |