Tuesday, September 1, 2009

Νέα ''βουτιά'' για το αργό- Έχασε και τα 69 δολάρια

Νέα ''βουτιά'' για το αργό- Έχασε και τα 69 δολάρια

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, διευρύνοντας τις απώλειες από την μεγάλη χθεσινή πτώση λόγω των ανησυχιών για την πορεία ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας. Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε το αργό, το οποίο έκλεισε σε χαμηλά δύο εβδομάδων, και από την ενίσχυση του δολαρίου και την πτώση των κεφαλαιαγορών παγκοσμίως.Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου του αργού διαμορφώθηκε στα 68,90 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας «βουτιά» της τάξεως του 1,5%, ενώ ενδοσυνεδριακά η πτώση είχε αγγίξει ακόμα και το 2,7%. Τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου Brent υποχώρησαν κατά 1,4% στα 68,65 δολάρια το βαρέλι.

Διάχυτη είναι η αίσθηση στους επενδυτικούς κύκλους ότι το ράλι που έχει σημειωθεί το τελευταίο εξάμηνο είναι υπερβολικό και ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα της οικονομίας. Συχνές είναι και οι αναφορές στην ανοδο κατά 52% που σημειώνει ο δείκτης S&P 500 από τις 9 Μαρτίου, ενώ η αποτίμηση του φτάνει τις 19 φορές παραπάνω από την κερδοφορία των εταιρειών του.

Αύριο ανακοινώνονται και τα αποθέματα του αργού της προηγούμενης εβδομάδας που έληξε στις 28 Αυγούστου, και για τα οποία αναμένεται πτώση της τάξεως των 900.000 βαρελιών. Ανάλογη πτώση αναμένεται και για την βενζίνη, ενώ για τα διυλισμένα αποθέματα αναμένεται να υπάρξει ανοδος της τάξεως των 775.000 βαρελιών.

reporter.gr

No comments:

Share |