Tuesday, September 1, 2009

Κίνα: Αύξηση-ρεκόρ της βιομηχανικής παραγωγής Αυγούστου

Κίνα: Αύξηση-ρεκόρ της βιομηχανικής παραγωγής Αυγούστου

Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 16 μηνών ενισχύθηκε τον Αύγουστο η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα, γεγονός που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στα πρωτοφανή επίπεδα δανεισμού του πρώτου εξαμήνου.

Ο δείκτης PMI αυξήθηκε σε 54 από 53,3 (χωρίς τις επιδράσεις της εποχικότητας) τον Ιούλιο, σύμφωνα με σημερινή δήλωση της Ομοσπονδίας Διοικητικής Μέριμνας και Αγορών στο Πεκίνο. Άνοδο σημείωσε και ο δείκτης PMI που καταρτίζεται από την HSBC Holdings Plc.

Οι ανοδικές τάσεις που επικράτησαν στην παραγωγή, τις παραγγελίες και τις θέσεις εργασίες ενίσχυσαν την άποψη ότι ο πρωθυπουργός της Κίνας, Γουέν Τζιαμπάο, μπορεί να υλοποιήσει το στόχο του για ρυθμό ανάπτυξης 8% για το έτος, καθώς το πακέτο κινήτρων που έχει εκπονηθεί αντισταθμίζει τις επιπτώσεις από την υποχώρηση των εξαγωγών.

«Η αγορά μετοχών της Κίνας έχει δεχθεί πλήγμα τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, τα οικονομικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι η ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη», σχολιάζει ο Μπράιαν Τζάκσον της Royal Bank of Canada στο Χονγκ Κονγκ. «Το Πεκίνο εξακολουθεί να είναι επιφορτισμένο με το δύσκολο έργο της διαχείρισης των συνθηκών ρευστότητας προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία φούσκας ή το σπάσιμο αυτής».

naftemporiki

No comments:

Share |