Tuesday, September 15, 2009

Κάτω από τα 69 δολάρια το αργό

Κάτω από τα 69 δολάρια το αργό

Κάτω από τα 69 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε η τιμή του αργού πετρελαίου, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, μετά την ενίσχυση του δολαρίου και εν μέσω ανησυχιών ότι η άνοδος των τιμών δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη μεγέθη της παγκόσμιας οικονομίας. Επιπλέον, διάχυτη είναι και η εκτίμηση ότι τα αποθέματα του αργού θα αυξηθούν την εβδομάδα που πέρασε λόγω χαμηλής κατανάλωσης.Ειδικότερα, το αργό πετρέλαιο, στα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου, υποχώρησε κατά 0,62% στα 68,82 δολάρια το βαρέλι. Τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent υποχώρησαν κατά 0,4% στα 67,45 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή το αργό σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 72,90 δολάρια, το οποίο και αποτέλεσε το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του μήνα. Παρόλα αυτά, «έκλεισε» την εβδομάδα με κέρδη 1,9%, ενώ από την αρχή του έτους διεύρυνε τα κέρδη του στο 55%.

«Η τιμή του αργού κινήθηκε πτωτικά λόγω του ισχυρότερου δολαρίου, αλλά και μετά την απόφαση του αμερικάνικου χρηματιστηρίου να θέσει όρια σε μεγάλες συναλλαγές», δήλωσε ο αναλυτής Nimit Khamar.

Ειδικότερα, ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται 0,3%, διαμορφωμένος στις 76,919 μονάδες.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα θεμελιώδη στην αγορά του αργού είναι bearish, γι΄ αυτό το λόγο η περίοδος που σημείωνε ανοδο έχει τελειώσει. Επιπλέον, η κατανάλωση των προϊόντων του δεν φαίνεται να βελτιώνεται αμεσα, γι΄ αυτό το λόγο, οι αναλυτές επιμένουν ότι οποιαδήποτε ανοδος του αργού θα είναι αποτέλεσμα κερδοσκοπίας.

reporter.gr

No comments:

Share |