Tuesday, September 15, 2009

Ανέκτησε τα 1.000 δολάρια ο χρυσός

Ανέκτησε τα 1.000 δολάρια ο χρυσός

Κερδοφόρα ήταν η σημερινή συνεδρίαση για το χρυσό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της πτώσης του δολαρίου, γεγονός που ενίσχυσε την ελκυστικότητα των μετάλλων, τα οποία θεωρούνται ως προστασία έναντι του πληθωρισμού. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού ανήλθαν στα 1.006,30 δολάρια η ουγγιά, με άνοδο 05%. Σημειώνεται ότι η τιμή του χρυσού από την αρχή του έτους έχει καταγράψει αύξηση κατά 14%.

Οι αναλυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι για την πορεία των μεγάλων θέσεων σε μελλοντικά συμβόλαια, και μάλιστα για συμβόλαια μακροπρόθεσμα, αφού τα τρέχοντα επίπεδα των τιμών είναι ιδιαιτέρως υψηλά. Θεωρούν ότι οι πρακτικές εισόδου σ΄ αυτά τα επίπεδα δεν είναι ενδεδειγμένες, καθώς θα πρέπει οι επενδυτές να περιμένουν χαμηλότερα επίπεδα, αν θέλουν να προχωρήσουν σε αγορές μετάλλων. Οι λάθος αυτές τακτικές είναι επικίνδυνες για την αγορά, καθώς οδηγούν τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα δημιουργώντας σύγχυση για το κλείσιμο της χρονιάς.

Μερίδα, ωστόσο, των αναλυτών, συγχέει το «bearish» outlook που υπάρχει για το δολάριο και γενικότερα για την πορεία του ελλείμματος, γι΄ αυτό το λόγο, οι επενδυτές κατοχυρώνουν κέρδη μέσω του χρυσού. Σημειώνεται ότι στις 11 Σεπτεμβρίου το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλά 11 μηνών έναντι των έξι βασικότερων νομισμάτων παγκοσμίως.

reporter.gr

No comments:

Share |