Monday, August 10, 2009

Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ της Ασίας

Goldman Sachs: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ της Ασίας


Στην αναβάθμιση των προβλέψεων της για την οικονομική ανάπτυξη της Ασίας, στο τρέχον έτος και το επόμενο προχώρησε η Goldman Sachs, δεδομένων των ισχυρότερων outlook για τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο οίκος αναθεώρησε τις ήδη υψηλότερες των μέσων εκτιμήσεων προβλέψεις του για την αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στην Ασία, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, στο 5,6% από 4,9% αυτό το χρόνο και στο 8,6% από 7,8% το 2010.

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι η Ασία θα ωφεληθεί από τη δυναμικής της Κίνας, η οποία πλέον αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 9,4% το τρέχον έτος και 11,9% το επόμενο. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις του οίκου έκαναν λόγο για αύξηση 8,3% και 10,9% αντίστοιχα.

Δικαιολογώντας την αναβάθμιση ο οίκος θεωρεί ότι το momentum της ανάπτυξης στην Κίνα παραμένει ισχυρό. Εξάλλου, ο Michael Buchanan, επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman για την περιφέρεια της Ασίας, εκτός από την Ιαπωνία, τόνισε ότι οι αρμόδιες κρατικές αρχές παραμένουν επιφυλακτικές για την όποια εφαρμογή σημαντικά πιο σφικτής πολιτικής.

capital.gr

No comments:

Share |