Monday, August 10, 2009

Αθηνά Ωνάση: Πουλά τον Σκορπιό

Αθηνά Ωνάση: Πουλά τον Σκορπιό

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Sunday Εxpress», ο Σκορπιός δεν κατάφερε να αιχμαλωτίσει την καρδιά της Αθηνάς

περισσότερα »Για ακόμη μια φορά η Αθηνά Ωνάση φέρεται να πουλά το νησάκι του παππού της, τον Σκορπιό, για περισσότερα από 100 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ότι η Αθηνά έχει πρόθεση να πουλήσει το ιδιόκτητο νησί, καθώς κατ επανάληψη στο παρελθόν έχει υπάρξει ανάλογη φημολογία.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Sunday Εxpress», ο Σκορπιός δεν κατάφερε να αιχμαλωτίσει την καρδιά της Αθηνάς, όπως είχε κάνει για τη μητέρα της, Χριστίνα, ενώ η τελευταία απόγονος της δυναστείας Ωνάση εξαιρετικά σπάνια πατάει το πόδι της στο νησί, στο οποίο είναι θαμμένοι οι πρόγονοί της, ακόμα και όταν επισκέπτεται την Ελλάδα για επαφές με τους διαχειριστές της τεράστιας περιουσίας της.

Οπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, η Αθηνά προσπαθούσε να αποφεύγει την Ελλάδα ύστερα από τον θάνατο της μητέρας της το 1988, ενώ σε ιδιόχειρο σημείωμα που είχε γράψει στην ηλικία των 10 ετών αποκάλυπτε ότι σκόπευε να χαρίσει την τεράστια περιουσία της, καθώς πίστευε ότι προκάλεσε στη μητέρα της μόνο δυστυχία. Σύμφωνα πάντα με τη «Sunday Εxpress», η απόφαση της Αθηνάς να «απαλλαγεί» από το νησί, που σήμαινε τόσα πολλά για τους προγόνους της, φέρεται να ωρίμασε το 2007, λίγο μετά τον θάνατο της Καλλιρρόης Πατρονικόλα, τελευταίας επιζήσασας αδερφής του Αριστοτέλη Ωνάση, καθώς για άλλη μια φορά οι Ελληνες απογοητεύτηκαν από τη στάση απόστασης που κράτησε η Αθηνά με το να μην έρθει στην κηδεία της στην Αθήνα.

Η διαθήκη

Οπως όμως αναφέρει το άρθρο της διαθήκης, αν οι κληρονόμοι του αδυνατούν να συντηρούν τον Σκορπιό, τότε το νησί θα προσφερθεί στο ελληνικό Δημόσιο για να χρησιμοποιηθεί ως θέρετρο του εκάστοτε αρχηγού του ελληνικού κράτους, υπό τον όρο ότι το Δημόσιο θα αναλάβει το κόστος της συντήρησης. Αλλιώς θα δωρηθεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία, ώστε να το χρησιμοποιούν ως θέρετρο οι υπάλληλοί της και για να λειτουργήσουν παιδικές κατασκηνώσεις με την επωνυμία «Αλέξανδρος Ωνάσης».

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε τον Σκορπιό τον Ιούλιο του 1963.

imerisia.gr

No comments:

Share |