Monday, August 10, 2009

Ιαπωνία: Ανέκαμψαν οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού

Ιαπωνία: Ανέκαμψαν οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού

Αυξημένες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία τον Ιούνιο, ενώ το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε, εντείνοντας την αισιοδοξία για ανάκαμψη της ασιατικής οικονομίας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στο Τόκιο, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 9,7% σε σχέση με το Μάιο, έναντι ανόδου 2,6% που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Την ίδια στιγμή, το πλεόνασμα υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στα 1,15 τρισ. γιεν [JPY=X] (11,8 δισ. δολάρια) – καταγράφοντας αύξηση για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο του 2008.

Ο δείκτης Nikkei [.N225] 225 Stock Average ενισχύθηκε, διευρύνοντας το ράλι του τελευταίου μήνα στο 14%, καθώς η ύφεση μετριάστηκε ενώ οι περικοπές δαπανών ενίσχυσαν την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Παρόλα αυτά, οι εταιρείες εκτιμούν ότι οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού θα υποχωρήσουν αυτόν το μήνα, δεδομένου ότι η ζήτηση παραμένει αδύναμη.

«Δεν θα πρέπει να είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι ακόμα για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες», ανέφερε χαρακτηριστικά οικονομολόγος του Dai-Ichi Life Research Institute στο Τόκιο.

naftemporiki

No comments:

Share |