Thursday, July 30, 2009

Volkswagen: Μειωμένη κατά 83% η κερδοφορία του τριμήνου

Volkswagen: Μειωμένη κατά 83% η κερδοφορία του τριμήνου



ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)-- Πτώση κερδών κατά 83% σημείωσε η Volkswagen AG (VOW.XE) στο δεύτερο τρίμηνο, εξαιτίας της ισχυρής συρρίκνωσης της αγοράς. Ωστόσο, τα κίνητρα στα “πακέτα” απόσυρσης σε πολλές χώρες μαζί με την ευρεία γεωγραφική διασπορά έδωσαν τη δυνατότητα στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης σε πωλήσεις να παραμείνει σε θετικά επίπεδα σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της.


Τα καθαρά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο έως τις 30 Ιουνίου μειώθηκαν στα 283 εκατ. ευρώ από 1,64 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν 56% στα 928 εκατ. ευρώ από 2,12 δισ. ευρώ.


“Η υψηλή μεταβλητότητα των εξελίξεων της αγοράς δεν επιτρέπει αξιόλογες προβλέψεις για το υπόλοιπο του δημοσιονομικού έτους 2009”, όπως ανέφερε η εταιρεία.


Επιπλέον, επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις ότι αναμένει τα κέρδη, τα έσοδα και τις πωλήσεις οχημάτων για το 2009 να κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


Τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου υποχώρησαν 7,7% στα 27,2 δισ. ευρώ από 29,5 δισ. ευρώ καθώς η παγκόσμια ζήτηση για νέα οχήματα κάμφθηκε εν μέσω της οικονομικής ύφεσης.

capital.gr

No comments:

Share |