Thursday, July 30, 2009

Sanofi-Aventis: Και δεύτερη εξαγορά ύψους 4 δισ. δολ.

Sanofi-Aventis: Και δεύτερη εξαγορά ύψους 4 δισ. δολ.

Συμφωνία για την εξαγορά του ημίσεως του venture υγείας ζώων Merial, αντί ποσού 4 δισ. δολ. σε μετρητά από την Merck & Co. έκλεισε η Sanofi-Aventis SA, πραγματοποιώντας και δεύτερη συγχώνευση φέτος.

Η Sanofi έχει επίσης τη δυνατότητα να συνδυάσει την Merial με την Intervet, την οποία η Merck θα απορροφήσει όταν ολοκληρώσει την εξαγορά της Schering-Plough Corp., σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Αυτό το νέο venture θα μπορεί να ανήκει με το ίδιο ποσοστό στη Merck και την Sanofi, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες.

Τα φάρμακα για ανθρώπους, που αποτελούν περίπου το 20% των πωλήσεων της Sanofi θα αντιμετωπίζουν ανταγωνισμό από τα αντίγραφα φαρμάκων έως το 2012. Η εξαγορά που γίνεται μετά την απόκτηση της ινδικής εταιρείας παραγωγής εμβολίων, Shantha Biotechnics, στις 27 Ιουλίου, δίνει συνολικά στη Sanofi τον έλεγχο μιας εταιρείας που είχε πωλήσεις πλέον των 2,6 δισ. δολ. πέρυσι και απασχολεί περίπου 5.400 ανθρώπους. Στα προϊόντα της Merial περιλαμβάνονται σκευάσματα για την καταπολέμηση των ψύλλων για γάτες και σκύλους, καθώς επίσης και σκεύασμα θεραπείας αγελάδων από παράσιτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Pfizer Inc. ψάχνει αγοραστή για τμήμα του σκέλους της με φάρμακα για ζώα. Η Bayer AG, η Eli Lilly & Co., η Novartis AG, και η Boehringer Ingelheim GmbH συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών που ενδέχεται να κάνουν προσφορές για την απόκτηση σκελών εταιρειών με φάρμακα για ζώα, σύμφωνα με τον Bill Kridel, γενικό διευθυντή της Ferghana Partners Group, σε συνέντευξη που παραχώρησε αυτόν τον μήνα.

naftemporiki

No comments:

Share |