Thursday, July 30, 2009

Στην Sumitomo Trust η Nikko Cordial της Citigroup

Στην Sumitomo Trust η Nikko Cordial της Citigroup


TOKYO (Dow Jones)--Την εξαγορά συμμετοχής 98,55% στη μονάδα διαχείρισης παγίων της Citigroup (C) στην Ιαπωνία, έναντι 112,4 δισ. γεν, ανακοίνωσε η Sumitomo Trust & Banking Co. (8403.TO).

To deal για την πώληση της Nikko Asset Management θα έχει ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.

Η Sumitomo Trust, τα υπό διαχείριση πάγια της είναι αξίας 26 τρισ. γεν, σχεδιάζει να μετατρέψει τη Nikko Asset σε θυγατρική της μέσω απόκτησης σχεδόν όλων των υφιστάμενων μετοχών της εταιρείας τον Οκτώβριο. Σημειώνεται ότι η Niko Asset, ο τρίτος μεγαλύτερος “παίκτης” στην Ιαπωνία, διαχειρίζεται πάγια αξίας περίπου 9 τρισ. γεν.

Παράλληλα, η Sumitomo Trust ανέφερε ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 109 δισ. γεν με έκδοση προνομιούχων μετοχών.

Ξεχωριστά, η Sumitomo, η μεγαλύτερη ιαπωνική εισηγμένη τράπεζα διαχείρισης κεφαλαίων ανακοίνωσε πτώση 5,8% στα καθαρά κέρδη την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, εξαιτίας του αυξημένου πιστωτικού κόστους.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του ομίλου υποχώρησαν στα 12,20 δισ. γεν από 12,95 δισ. γεν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα έσοδά της σημείωσαν πτώση 6% στα 211,42 δισ. γεν από 224,96 δισ. γεν.

Η Sumitomo Trust δεν αναθεώρησε το outlook για τα κέρδη στο σύνολο της δημοσιονομικής χρήσης που λήγει το Μάρτιο. Η τράπεζα τοποθετεί τα καθαρά ετήσια κέρδη στα 45 δισ. γεν με έσοδα ύψους 1 τρισ. γεν. Σημειώνεται ότι τα μεγέθη της υπολογίζονται με βάση τα ιαπωνικά λογιστικά πρότυπα.


capital.gr

No comments:

Share |